БЮТ інфікований синдромом Горинича: одне думає, друге говорить, а третє робить

15
4

Прокоментувати ситуацію, що скла­лася в українському парламенті, «Старий Замок «Паланок» попросив відомих закарпатців

Микола ВЕҐЕШ, доктор історичних наук, професор, ректор УжНУ:

– Коли понад 2 ро­ки тому в облас­ній раді створювалася широка коаліцію, то декларувалося, що до неї можуть увійти всі депутати, незалежно від політичної належності. Ми казали: хочете долучитися до розвитку Закарпаття – вступайте! Натомість наші противники, ті ж б’ютівці, кричали мені услід, що я мало не зрадник українського народу.

Під час кампанії до позачергових парламентських виборів я наприкінці кожного свого виступу наголошував: незалежно від того, що «Наша Україна» й БЮТ ідуть на вибори окремо, перемога буде одна на всіх, і ми створимо демократичну коаліцію у Верховній Раді. І вона була створена. А тепер погляньте, що зробив БЮТ? Гадаю, нині ця політична сила продемонструвала своє справжнє обличчя. Те, що сталося у Верховній Раді, як би хто не оцінював вівторкові події, інакше як зрадою не назвеш. І ті люди, які вірили Юлії Тимошенко, особливо на Західній Україні, мали б задуматися й дати оцінку  її діям. Під останніми нема жодної ідеології чи якихось думок про добробут народу. БЮТ розпочав президентську кампанію. Тобто в цьому випадку очевидно, що названою політичною силою рухають лише меркантильні інтереси.

 

Михайло МАРТИН, заступник голови обласної ради:

– Такі події я передбачив ще у своїх інтерв’ю 2006 року. Я стверджував, що співпрацювати з БЮТом на пос­тій­ній основі, мати з цією по­літичною силою якісь партнер­ські сто­сунки просто нереально, бо ця по­літична сила заради своєї мети – заволодіння владою в Україні – готова піти на будь-що, у тому числі й зраду. Фракція БЮТ і її керівництво одне думає, друге говорить, а третє робить. З такими людьми слід бути надзвичайно обережними або ж треба мати неабияку інтуїцію, аби не вскочити в халепу. 

Так само свого часу я казав, що демократична коаліція у парламенті є ефемерним утворенням, оскільки створювалася лише задля задоволення прем’єрських амбіцій Юлії Тимошенко. А  події, за якими вся країна стежила у вівторок у парламенті, – це вже перший крок і відкриття кампанії за президентське крісло. 

Нині ж я можу спрогнозувати наступні кроки цієї політичної сили. Перший вони вже ступили: використовуючи депутатську трибуну, б’ютівці в усіх бідах і гріхах звинувачують Президента й Секретаріат глави держави. Звідси ж витікає друге: слід очікувати вказівку по партійній лінії, аби всі підконтрольні ЗМІ оголосили інформаційну війну Президентові та його команді, щоб в усякий можливий спосіб очорнити главу державу. І третій крок – внесення соціально-економічного й політичного деструктиву на регіональному рівні, аби розхитати владу на місцях. Для них такий хаос був би ідеальним, бо, як відомо, в мутній воді легше зловити рибу.

Наостанок хотів би повернутися до історії. Коли 1813 року Наполеон практично завоював усю Європу, вже старенький полководець Суворов сказав, що «далеко піде, «удалєц», якщо його вчасно не спинити». Тому і я кажу: потрібно це все зупинити. А зробити це може лише український народ, який,  гадаю, дасть усім цим подіям належну і жорстку оцінку.

 

Володимир ШКРІБА, голова секретаріату  Закарпатської обласної організації Єдиного Центру: 

– Переконаний: розвал коаліції був добре спланованою подією. Під­тверд­жен­ням цього є, зокрема, той факт, що у вівторок БЮТ тричі відмовився від пропозиції НУ–НС провести засідання ради коаліції, потім синхронно про­голосував з Партією регіонів, а тепер кажуть, що це не є зрада. Варто усвідомити: це було не просте технічне голосування – в парламенті сталися події, які припинили діяльність демократичної коаліції. Причина – цинічна й жорстка боротьба за владу. 

Тепер можемо стверджувати, що взаємодія БЮТ і ПР де-факто й означає утворення нової більшості у Верховній Раді. Всілякі посилання на те, що між цими силами немає формальної угоди про створення коаліції, не змінюють суті справи. Про те,  що у Верховній Раді де-факто утворилася нова парламентська коаліція, заявив і Президент України. Вина за розвал демократичної коаліції, безсумнівно, лягає на БЮТ, котрий свідомо пішов на союз із Партією регіонів. Про такий варіант розвитку подій останнім часом попереджало керівництво Єдиного Центру. А тепер все стало на свої місця. На мою думку, згаданий союз політичних сил неприродний і блага країні не принесе, бо в його основі лежать не українські інтереси.

Однак ситуація не безнадійна. Принаймні тепер зрозуміло, хто є хто. Брехня стає брехнею, а правда правдою. У такій ситуації кожен громадянин зможе зробити свій висновок про кожного політика й політичну силу. А це важливо для перспектив розвитку країни. 

Коментарі

О
особа

Ще невідомо, кому слід готувати чемодани, панове Юлька, яка в’їхала у парламент на голосах Заходу, тепер може пролетіти, як фанера над Парижем І це буде правильно цю...... давно пора викинути з українського політикуму. як, зрештою, і багатьох інших

ЧП
чекаємо перемін

Про що ви говорите люди добрі. Знайшли авторитета -мартина. Пяничка ніколи не був БЮТівцем, він завжди ходив на зігнутих колінах перед балогами. А тепер цього клоуна використовують, щоб кукурікав. Зрозуміло, що в інших мову відібрало, всі в цейтноті . Готуйте чемодани господа

О
особа

а по-моєму, все дуже правильно сказано особливо щодо слів Мартина - він справді неодноразово говорив про те, що тепер сталося Бютівцям треба задуматися, що вони роблять. На їхній совісті - знищення України як держави. Юлька в Англію втече, а людям куда діватися?

Н
народ

... не звичайні люди - всі провидці! І не ганьба Вам пане професоре Вегеш так дешево продаватися. Я розумію ціну Мартину та Шкріби - півкопійки без рубля, та й які провидці!

Читайте також