Різак повернувся: губернатор Ледида прихистив свого одіозного попередника?

7
32

За інформацією Мукачево.net, уже два тижні екс-очільник Закарпаття активно шукає собі роботу в Ужгороді. За допомогою у працевлаштуванні Іван Різак звернувся до діючого голови ОДА. Той – не відмовив.

У квітні цього року, після довгоочікуваного, либонь, не виправдального рішення Верховного Суду, яким вирок екс-губернатору Закарпаття Івану Різаку було скасовано і справу направлено на дорозслідування, скандальний політик зазначив у коментарі Дзеркалу Тижня: «Я вже кілька років непублічна особа, повертатися в політику і на Закарпаття не збираюся, а займаюся собою та своїми рідними».

Як стверджують джерела Мукачево.net, через три місяці Різак змінив свою думку та все ж перебрався з Харкова, де з 2007 року працював керівник одного з департаментів на обленерго, до майже рідного Ужгорода.

Подейкують, чи то сам Іван Різак, чи то його рідний брат Василь, професор УжНУ, написав офіційного листа-звернення на ім’я голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди з проханням допомогти у працевлаштуванні дружини екс-губернатора на попереднє місце роботи в Ужгородському національному університеті. До 2005 року вона працювала на хімічному факультеті вишу. 

Цю інформацію Мукачево.net частково підтвердив новий проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи та перспектив розвитку Роман Офіцинський: «Я чув про це (вірогідність працевлаштування дружини Івана Різака - ред.), однак стадії оформлення документів немає. Справа в тому, що викладацький склад влаштовується на роботу з 25 серпня, тоді ділять години, влаштовують на кафедри і т.д. До цього часу на роботу оформлюють тільки технічний персонал».

Більше того, в УжНУ активно обговорюють можливість працевлаштування у виші самого Івана Різака. Джерела Мукачево.net стверджують, що такий варіант екс-губернатору запропонував діючий голова ОДА Олександр Ледида, запевнивши, що новий ректор УжНУ Віталій Ніколайчук не перечитиме. Та Різак начебто відмовився. Якої саме роботи прагне знайти скандальний політик напередодні виборів – сказати важко.

Нагадаємо, що Іван Різак був заарештований у травні 2005 року. У вересні цього ж року політика звільнили під заставу, а у липні 2007 р. Апеляційний суд Івано-Франківської області засудив його на п’ять років позбавлення волі умовно з відстрочкою на один рік. Підстава – перешкоджання здійсненню виборчого права, масові заворушення та перевищення влади. 

У грудні 2007 р. Верховний суд залишив вирок Апеляційного суду Івано-Франківської області в силі.

У 2012 році справою екс-губернатора в порядку виключного провадження зайнялася Судова палата Верховного суду з розгляду кримінальних справ. Підставою для перегляду рішення, яке вже набуло законної сили, є нововиявлені обставини або неправильне застосування чи істотне порушення кримінально-процесуального закону. Клопотання про перегляд рішення мають право вносити судді касаційного (в даному разі — Верховного) суду в кількості не менше п’яти осіб. Домогтися цього непросто навіть екс-губернатору. За припущенням видання Дзеркало тижня, це теоретично могли забезпечити колишній шеф по СДПУ (о) В.Медведчук через А.Портнова. 

19 квітня 2012 року Верховний Суд скасував попередній вирок Різаку та відправив його справу на додаткове розслідування.

Коментарі

F
fredy

м-да, вже і неугодні коментарі почали модери удаляти. "Свобода слова" по-балоганськи. Є від кого вчитися - від світочів демократії - піндостану!

Ж
Життя

Хай би його чекала смерть Сливки ...

1
123

Дуже боляче читати, що люди не зробили висновків та нічого їх не навчили минулі події, раз починають "хотіти" Медведчука і його обрізаних СДПУ (о). Фозекош, Чубірко та інші, що відійшли в минуле - но то понятно, вони в забутті, тепер прагнуть влади і думають що з Медведчуком будуть "на волні". Но позиція пересічних закарпатців не зрозуміла... Поки такі глупий народ, доти будуть і такі вожді. Може Різак ректором УжНУ для початку хоче бути? Не спроста він лізе в Закарпаття, 8 років його не було, а тепер...

H
Holovoriz

Цього фраса навить бандиты бояться

В
Верона

Різак і Медведчук у нас не приживуться.Чесно даже тошно за них писати.

С
Станкович

Да Ледида крупно вплип перед зїздом і виборами. Янукович Медведчука на дух не переносить

П
Провидець

Різак буде у пеклі

З
Зарваний

Це бува не той неборака, що кричав "тут у Закарпатті Я головний бандит"?

ДЖ
До жоржа

Через таких як ти українці бідні та обдерті а медвечуки з різака тусуються на шикарних віллах біля моря

Ж
жорж

для аноніма Заміть, я не згадував за реванш, не за посади, не за кровь, а лише за реабілітацію нівчому не винних людей, ЯКІ ПОСТРАДАЛИ ВІД ТАКИХ ПОМАРАНЧЕВИХ ГАДІВ ЯК ТИ, бо ти С..А сидиш на їх посадах жреш із корита і с..ш під себе, що тебе виперуть і віддатуть тому хто ДОСТОЙНИЙ.

R
rozi

уже давно видно, что часть регионалов перекрашивается в "Украинский выбор" Медведчука. заседании которое было в Ужгороде много было регионалов и депутатов местных советов. удачи вам

ДЖ
До жоржа

ти як фашист-реваншист лиш би до корита і жаждиш крові. згинь падло

Р
Русский

Читаю комменты с радостью! Господин Ризак не сам вернулся, а с пиарщиками, которые старательно будут заси..ать все ветки касающиеся необходимой политической силы, или уже местные продажные подтянулись?

Ж
жорж

Ти напевно не знаєш шо таке дійсно скалічити, бо незнаєш як нас калічили, або наведи приклад конкретний, а не занимайся популізмом

ДЖ
До жоржа

Хай створить громадську організацію і допоможе усім чиї душі скалічив

Ж
жорж

Різаку потрібно створити сильну правозахисну організацію, і допомогти реабілітувати тих людей, які як і він постраждали від помаранчового беспрєдєлу. Не треба просити у цієї влади нічого, а заставити її працювати не на благо Барви, а на благо народу Закарпаття. Він може це зробити, якщо не буде ховатися, а збере всіх однодумців (їх багато, але майже всі розчаровані)

П
Політтехнолог

Це точно. Тепер може вже сісти назавжди.

ДД
до Джо

Не думаю ,що Іван Михайлович після пережитого наважиться ще раз встати на ті ж граблі...Здоров"я важливіше і чи варто жертвувати?

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

вітаємо вас, бажаємо плідної праці та зависть від опонентів. все лише починається, помилки 2004 року не повторяться.

Р
Русин

дуже ся надію ош сись різак приїхав лиш на отдих думі попити мало нашої мінералочки і пуде вон гет назад туда му і дорога

Р
рупор

ледида идёт в ВР по списку, и кресло губернатора должен уступить. надеюсь уступит Ризаку так как ведётся другая паралель в политике Януковича через Медведчука и Путина. ой будет весело после выборов

П
Політтехнолог

Ледида не такий дурний щоб допомагати сильно Різаку бо той і його може оперативно крісла позбавити і самому сісти в нього

Д
джо

Виходить, що Медведчук підтягує на Закарпаття свою стару гвардію, Різак один з перших, що повертаються для політичного протистояння за Балогою. Тому так сильно і культивується тема антинародного змісту СДПУ єцівськими ЗМІ. Всі ж розуміють, що Медведчук не забуває образи, тому першу чергу він добиватиметься зникнення угруповання БАРВА з політичного та економічного життя Закарпаття.

Б
бізнес

було все нормально, лише пару друзів які тепер перебігли в ЄЦ робили цирки. були проблеми у команді різака, но ця проблема відпала бо всі подажні перефарбилися у ЄЦ. нова команда різака, старі помилки не повторить, і запроданців надіюсь не візьмуть у команду. вдалої та плідної праці Іван Михайлович!

Б
Бізнесмен

Чуєш друже ти що з дуба упав? Я розумію що останнім часом налоговики роблять так як при різаку було. Але якщо ті часи повернуться то я краще виїду на мадяри бо тоді було пекло

Б
бізнес

бізнес у шоці 3 2005 року, і так і залишиться. при різакови було класно і просто вести бізнес, а тепер поки відкриєш магазин станеш почесним електриком,почесним газовиком, почесним мнс-ником, почесним податківцем та почесним спонсором заступників міської ради. не нийте псевдо бізнесмени з бзару. нам потрібен різак!

5
5

да бізнес у шоці

У
Ужгородец

Я очень надеюсь что этот человек если и вернулся то ему хватит совисти не заниматься тем чем раньше и он сядет себе спокойно на кафедре физики или какой то там прикладной математики и будет читать лекции и пить, стакану самогона в день и горя не знать.

Б
Бізнесмен

Хворі люди лиш можуь радуватися поверненню різака

M
MR

раді поверненню від щирої душі. зберайте команду швидче та покажіть місцевим баригам що таке справжня політика.

P
perez

ура, хоть політика в області стане багатовекторною та інтересною. радий поверненню!чикаємо і медведчука !

ДР
До Різака І.М.

З поверненням на малу Батьківщину! Бажаю Вам перш за все здоров"я,яке дорожче за усілякі регалії та посади. Хочу побажати Вам, щоб Ви своє подальше життя не пов"язували з таким брудом ,як політика, якою Ви в свій час наситилися вдосталь і мали шанс відчути саме на собі зраду найближщих людей та соратників.Ви освічена та розумна людина, яка, я думаю завжди знайде собі місце у суспільстві поміж порядних та добросовісних людей.Щасти Вам!

Читайте також