Ужгородець створює шедеври за допомогою балончиків з фарбою (ФОТО)

28
9

Замість пензлів – балончики з фарбою, замість паперу – шматок дерев’яної фанери. Трохи часу – картина готова. Молодий художник Влад Андрєєв під відкритим небом на пл. Театральній показав ужгородцям, що таке Spray Paint Аrt.

Техніку малюнку юнак привіз із Португалії. Побачивши вуличних художників, які творили у стилі Spray Paint Аrt, хлопець вирішив неодмінно  познайомити з цим ноу-хау рідний Ужгород.  В основі методики  – малюнки балончиками на картоні, дереві чи спеціальному папері. Більше про своє захоплення Мукачеву.net  погодився розповісти сам художник.

– Де зародилася течія Spray Paint Аrt?

– Вона походить з Мексики. Перші картини були створені ще у 1930-их роках. Загалом можна сказати, що Spray Paint це своєрідний нащадок аерографії ( техніка нанесення малюнка за допомогою аерографа (повітряного пера) на поверхню – ред). Різниця тільки у термінах виконання.

– Скільки часу потрібно для створення одного малюнку?

– Зазвичай до 10 хвилин. Більше часу потрібно, аби фарба на малюнку висохла. При мінусовій температурі на це піде більше години.

– Чи є у тебе однодумці в рідному місті?

– Я намагався знайти за допомогою Інтернету людей, які б займалися  Spray Paint Аrtom, однак поки в Україні не знайшов нікого.  На Заході ж багато художників малюють прямо на вулицях.

– У першу чергу, ти – художник. Чи дозволяє тобі  цей стиль повноцінно реалізуватися?

– Так, з кожною картиною я дізнаюся багато нового. Мені здається, що така техніка малюнку підкорятиме усе більше художників. Фарба багато чому навчає, ти малюєш і отримуєш колосальне задоволення.

– Існує думка, що комп’ютерні технології незабаром витіснять рукотворне мистецтво.  Можливо, саме такі течії як Spray Paint Аrt зіставлять конкуренцію «векторній графіці»?

– Spray Paint Аrt – це скоріш не мистецтво, а шоу. Головна родзинка у тому, що людина бачить створення картини, яка незабаром висітиме у неї на стіні. Це процес, за яким цікаво спостерігати.   Його можна відзняти на мобільний, а потім показувати друзям.

Коментарі

АВ
Андреев Владислав

картины которые можно купить Spray Paint Art http://vkontakte.ru/album129114597_151343796

АВ
Андреев Владислав

Если вы желаете преобрести картину в стиле Spray Paint Art, пишите на адресс zerony@list.ru или звоните: 066 232 65 52

Л
Лялька

Я бы хотела такую)

М
Маряна

Дуже гарно)

АВ
Андреев Владислав

от 25 грн. розмер 35x25 см.

!
!!!

талант!

Я
Я

так, мене теж ціна цікавить

ТД
Тужанський Дмитро

А скільки коштують такі картини - від і до?

ВА
Владислав Андреев

Если вы желаете преобрести картину в стиле Spray Paint Art, пишите на адресс zerony@list.ru

Читайте також